luni, 18 octombrie 2010

Am invatat ca nu trebuie sa cauti atentie acolo unde n-ai dat.Si chiar daca ai fost atent,acolo ar fi trebuit sa te opresti.Uita-te la oamenii din jurul tau,observa-i si taci.
Nu vorbi decat daca esti indreptatit la parerea ta.
Nu judeca pe nimeni;asa cum tu esti atent la defectele altora si dispus sa le diseci,la fel esti si tu supus la critici si oricand poti sa cazi in ochii altora tocmai din cauza lipsei tale de judecata.
Daca chiar vrei sa analizezi pe cineva,analizeaza-te pe tine.
Gandeste de 2 ori inainte sa vorbesti,indiferent ce spui.Daca ai vorbit si ai ranit,te-ai pacalit pe tine.Cuvintele dor atunci cand le spui,dar apoi ard in constiinta.
Ai incredere in tine.
Fii responsabil cu tine si cu cei din jur.Nu rani pe nimeni degeaba,cu atat mai mult daca ai fost si tu ranit si stii cat doare.
Nu da vina pe ceilalti pentru greselile si esecurile tale.Nu te obliga nimeni sa fii asa cum esti.
Aminteste-ti cum erai cand erai copil.Cand erai naiv si nu stiai ce-nseamna bine si rau.Cand lumea din jur si ce spunea nu te interesa,si tot universul tau erau parintii tai.
Aminteste-ti cum erai inainte sa intri in cacat,aminteste-ti de frica ,e singura care te motiveaza sa nu-ti bati joc de tine.
Nu-ti face prieteni multi,vor fi prea multe voci impotriva la un moment dat.
Adu-ti aminte de Dumnezeu si de faptul ca nu e destul sa crezi.
Invata din greseli,dar numai din ale tale,asa capeti experienta si daca nu esti in stare sa nu repeti aceesi greseala,macar vei sti ce te-asteapta.
Fa-ti din constiinta ta cea mai buna prietena,altfel in va deveni cel mai urat dusman.N-o ignora,glasul ei te poate aduce la nebunie.
Nu fugi de raspundere,asuma-te pe tine tie insuti.Nu fugi de tine.Nu te minti.
Nu te grabi,timpul trece la fel fie ca iti place sau nu.Partea proasta e ca nu-l poti intoarce.
Nu lasa pe ceilalti sa-ti stie durerile,e o lume complicata afara,si vei parea vulnerabil,chiar daca legile naturii sunt altfel scrise.Fiecare iti interpreteaza personalitatea in functie de a lui,asa ca nu incerca sa semeni cu nimeni,multi oameni nu se suporta nici pe ei.
Nu chema pe nimeni sa-ti vada filmele,n-ai vrea sa ti le fure cineva.
Nu te chinui sa placi nimanui,daca nu suporti pe nimeni.
Fii sincer.Minciuna te imbolnaveste si nu exista antidot.

Un comentariu:

SirShinda spunea...

Not fair - your so mature now. Toate bune si frumoase, nimic de zis contra doar as vrea sa adaug ceva. Remember to have fun, clean fun is when you have fun without hurting others.